Wat is er te doen?

Sint wil jullie graag zo gezellig mogelijk ontvangen op het kasteel. Maar vaak hebben de Pieten het zo druk, dat ze bijna geen tijd hiervoor hebben en ze heel blij zouden zijn met veel Hulppietjes die hen helpen.

Maar als jij ook wilt helpen, moet je wel weten wat je kunt doen. En hoe! Dus daarom heeft Sint een speciale route door het kasteel gemaakt, waar je op verschillende plekken wat kunt leren. Zodat je straks kan worden opgeroepen als Hulppiet, als dat nodig is! Goed opletten dus in alle kamers, want er kunnen zomaar vragen over worden gesteld door Sinterklaas of de Pieten!

Ontvangsthal

Eindelijk is het dan zo ver! Je mag naar het Sinterklaaskasteel om Sinterklaas te ontmoeten én om te leren hoe je Hulppietje wordt!

Wat een feest wordt dat! Er is zoveel te zien! Al die Pieten. Maar er is nog zoveel meer. Zoals de mensen die bij het Sinterklaaskasteel horen. Echte baronessen en lakeien! Jullie worden dan ook waardig ontvangen. In de ontvangsthal, zoals het hoort op een kasteel!

Pepernotenbakplaats

De baronessen begeleiden jullie naar de enige echte pepernotenbakplaats!

Hier leer je de kneepjes van het vak; deeg rollen en pepernoten maken. Het recept blijft geheim maar je kunt straks thuis wel heerlijk nagenieten van je eigen gebakken pepernoten!

ZZZZZZlaapkamer van Sinterklaas

Als Hulppiet moet je natuurlijk ook weten waar Sinterklaas slaapt.

Kijk maar eens rond waar hij slaapt en of hij zijn slaapkamer netjes heeft opgeruimd. Maar wel heel zachtjes doen, want misschien ligt Sint wel te slapen! Misschien kan je Sint wel wekken met een vrolijk dansje of liedje. Maar dan moeten we dat natuurlijk wel even oefenen…

Ken je Kunstjeskamer

Als Hulppietje moet je je ook in alle bochten kunnen wringen om pakjes te kunnen bezorgen.

Verder moet je kunnen klimmen als een berggeit, sluipen als een oude dief, op ramen bonken als een blinde timmerman en gooien als een Olympisch kampioen! Best veel hè! Daarom oefenen we even in de Kenjekunstjeskamer!

Pakjesinpakkamer

Dit is toch wel een van de meest gewilde kamers in het Kasteel.

Want hier worden alle pakjes verzameld en ingepakt. Daarna zorgen de Pieten ervoor dat de pakjes bij de juiste kinderen komen maar dat inpakken… Dat is echt een kunst apart, die je als Hulppietje ook moet kennen…

De grote werkkamer van Sinterklaas

En als we dan alle kamers hebben bezocht, dan wacht ons nog het belangrijkste! De ontmoeting met Sinterklaas!

Misschien heeft hij wel gezien hoe jij je best deed in het kasteel of heeft hij nog wat vragen aan je. In ieder geval mag je zeker met hem op de foto en dan maar hopen dat je bij het afscheid ook je enige echte Geldropse Hulppietendiploma krijgt!